Selg Lambda til Ringnes

eller Thon

15.12.2011

Oslo bystyre har lagt planene om et nytt Munch-museum i Bjørvika på is. Lambda er ikke "dødt" eller "definitivt skrinlagt", slik Fremskrittspartiets representanter har lurt enkelte journalister til å tro. Hvis noen fortsatt skulle være i tvil: Ingenting er definitivt i Oslo-politikken, iallfall ikke Lambda, som bystyret tidligere ved to anledninger har vedtatt skal bygges.

Bystyret har nå pålagt Byrådet å utrede muligheten for å bygge et nytt museum billigere enten på Tøyen eller på Tullinløkka. Først når disse utredningene foreligger, kan en endelig beslutning tas. Men faren er stor for at det ikke blir flertall for noen av de tre alternativene. For Carl I. Hagen har gjort det klart: Fremskrittspartiet vil ikke betale mer enn én milliard kroner for et nytt museum.

Vi behøver ingen nye utredninger. Vi vet allerede i dag at det ikke er mulig å bygge et Munch-museum til den prisen, og det vet Carl I. Hagen også. Så hvorfor sier han det da? Fordi Frp ikke ønsker å bruke penger i det hele tatt på et nytt Munch-museum. Jøran Kallmyr i Oslo Frp bekrefter dette indirekte i en enquête i Aftenposten i går, der han uttaler: "Vi har lovpålagte oppgaver innen skole og helse. Det må komme før et nytt museum."

Også når Carl I. Hagen foreslår å selge 10-20 av Munchs malerier for å finansiere et nytt museum, taler han mot bedre viten – ellers er det noe fundamentalt galt med hans hukommelse. For det er bare et par dager siden han uttalte i NRK-programmet "Debatten" at salg av Munchs bilder er umulig fordi Munchs testamente ikke tillater det. Men vi lar oss ikke lenger forbause. Vi begynner å bli vant til politiske piruetter fra den kanten.

Carl I. Hagen har gjentatte ganger den siste tiden understreket at Frp sier nei til Lambda "av hensyn til skattebetalerne". Hvis man ikke skal belaste skattebetalerne med et nytt Munch-museum, er den eneste løsningen å privatisere prosjektet. Selg Lambda til Christian Ringnes eller Olav Thon og lei bygget av dem. Leiekostnadene kan finansieres av driftsinntektene som vil mangedobles hvis museet legges til Bjørvika.

 

 

Antall kommentarer: 0

Navn:
E-postadresse:
Hjemmesideadresse:
Melding:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Skriv inn koden innebygd i bildet