Blodsbrødre

En somalisk asylsøker. En kurdisk drosjesjåfør. En serbisk flyktning. De har bare én ting til felles: de er blitt brutalt mishandlet, drept og dumpet på bygdene utenfor Oslo.

Politiførstebetjent Ulf Larsen ved Follo politidistrikt blir kalt hjem fra sommerferie for å oppklare saken. I etterforskningsgruppen er teoriene om drapene delte. Har et større bandeoppgjør startet, eller er de drepte offer for etnisk rensing? Tiden er knapp - drapsmennene må finnes før de slår til igjen.

Dette er Knut Lindhs andre roman om den tidligere Kripos-etterforskeren Ulf Larsen og TV 2-reporteren Vibeke Holt. Den første - Når den døde våkner - kom i 2009 og fikk strålende kritikker.

 

"Fra side en og ut er storyen fortalt effektivt og smart - og med en bruk av klipping som fjerner alt daukjøtt og holder spenningskurven hele veien ... en på alle måter vellykket kriminalroman."

Ingvar Ambjørnsen, VG

 

 "Et rent språk, en sinnrik, likevel troverdig, intrige med et høyst aktuelt tilsnitt. Strømninger i dagens Norge tas på pulsen. Politiarbeidet synes ekte. Og for all del: Det er spennende!"

Knut Holt, Fædrelandsvennen

"Knut Lindh fornekter seg ikke. Han fikk strålende kritikker for Når den døde våkner i fjor, og gjør minst like god figur med Blodsbrødre." 

Gert Larsen, Litteraturavisen Bokstaver.no

 

"Spenning fra første kapittel ... og spenningen holder seg til siste side ... Nesten 300 lettleste sider som man vanskelig gir seg med før alt er over."

Arne Vidar Jensen, Nordstrands Blad


Følg Blodsbrødre på Facebook her.